Afspraken – Huisartsenpraktijk Eggers & Heijkamp – ‘s-Heerenberg
Achter de kom 28 7041 RB 's-Heerenberg Tel:0314 66 17 98
Header afbeelding

Afspraken

Spreekuur

Voor het spreekuur moet u altijd een afspraak maken. U kunt voor een afspraak of visite de praktijk bellen op werkdagen tussen 8:00 en 10:00 uur (zie hiervoor ook ‘Huisbezoek’ aan het eind van deze tekst).

Inloopspreekuur

Vanaf 04.02.2019 is er op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend een inloopspreekuur van 8:00 tot 9:00 uur. Hiervoor kunt u tussen 8:00 en 8:30 binnenlopen en een nummer pakken en in de wachtkamer plaatsnemen. Het inloopspreekuur is uitsluitend voor korte klachten en vragen. De consultduur is maximaal 5 minuten. Houdt u rekening met enige wachttijd.

Niet verschijnen op afspraak zonder bericht

Bent u verhinderd om op een afspraak te komen, meldt ons dat dan a.u.b. 24 uur van te voren.
Zo kunnen wij de spreekuurtijd voor een andere patiënt benutten.

Wanneer u zonder bericht niet op een afspraak komt, of te laat afmeld, krijgt u de eerste keer van ons een bericht. Bij een tweede maal zullen wij kosten in rekening brengen. Deze zijn voor uw rekening, uw ziekenkostenverzekeraar vergoedt deze niet.

10 euro voor een enkele afspraak.
25 euro bij een lange afspraak.
35 euro bij een afspraak bij de praktijkondersteuner GGZ.

Vragen van de assistente

De assistente vraagt u naar de reden van de afspraak. Hiermee kan ze een inschatting maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten en of er een enkel of dubbel consult nodig is (hoeveel tijd). Ook kan de huisarts uw dossier dan al doornemen ter voorbereiding op uw vragen.  Soms kan de assistente zelf al telefonisch advies geven. Anderzijds kan ze inschatten of een visite door de huisarts wellicht beter is. Bij twijfel zal ze overleggen met de huisarts. De assistente heeft hetzelfde beroepsgeheim als de huisartsen.

Het lukt meestal (niet altijd) om een afspraak te maken voor dezelfde dag. De assistente kan echter in het kader van het spreiden van de drukte vragen om een andere dag te komen. Als u graag op een bepaalde datum een afspraak wilt, of op een bepaalde tijd, verdient het aanbeveling een of enkele dag(en) van tevoren te bellen.

Meer tijd

Een spreekuurconsult duurt 10 minuten. Heeft u twee klachten of vragen aan de huisarts? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. We vertrouwen er op dat u hier zorgvuldig mee om zult gaan.

Bij spoedzaken, zoals bij wonden of acute klachten, kunt u direct terecht. Bel altijd eerst, voor u naar de praktijk komt, om zeker te weten dat de huisarts aanwezig is. De assistente kan dan ook overleggen met de huisarts of een visite nodig is.

Huisbezoek

Indien het om medische reden niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan de huisarts een visite afleggen. Het is beter om naar de praktijk te komen omdat we daar meer mogelijkheden hebben voor onderzoek en behandeling. Tussen 8:00 en 10:00 kunt u een huisbezoek aanvragen.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.